We can handle more than you expect.

 
 

Waarom een Eacy-Lift !

 

Het Eacy-Lift systeem van Sapelem is een intuïtief en intelligent product-handling-systeem dat zich door zijn werkwijze nadrukkelijk onderscheidt van alle andere manipulator, hijs-, hef- en takel-systemen.

De ZE' Joystick Zii™ van Sapelem herkend de handbewegingen van de operator en worden omgezet in een hefbeweging. Onafhankelijk van het gewicht van de last is het met minimale inspanning zeer gemakkelijk een last te manoeuvreren. Een lichte handbeweging resulteert in het langzaam heffen, een krachtige handbeweging in het snel heffen, van de last. Voor het heffen van 300 kg is een geringe bedieningskracht voldoende. Het Eacy-Lift systeem is licht van gewicht en uiterst stabiel.

De constructie en de ophanging van de arm zorgt voor een vloeiende zijwaartse beweging met een minimaal risico op ongecontroleerde bewegingen van de armen.

 

① Gezondheid en welzijn

Ziekteverzuim als gevolg van stress en slechte apparatuur is een groeiend probleem over de gehele wereld. De ergonomische hefsystemen van Sapelem helpen mee om ziekteverzuim te voorkomen en zetten deze kostbare tijd om in productieve uren. Het gewicht van de last wordt onmiddellijk weggenomen van operator door de moeiteloze bediening van het systeem.

② Ergonomie

De handgreep herkent de beweging van de operator en wordt proportioneel omgezet in een hefbeweging. Een lichte handbeweging resulteert in het langzaam optillen van producten, een krachtige handbeweging resulteert in een snelle beweging van de last.

Ongeacht het gewicht van de last is het met minimale inspanning zeer gemakkelijk om zware lasten te manoeuvreren, zonder trillingen en zonder schokken.

Een geluidsarme elektrische aandrijving draagt bij aan een goede werkomgeving.

Lastopnames worden zo geconstrueerd dat de operator niet wordt blootgesteld aan torsie of andere onnatuurlijke bewegingen zoals een kromme rug of uitgestrekte armen.

Intuïtief en precies

Alle armen en railsystemen uit het Eacy-Lift programma zijn uitgerust met een intuïtieve handgreep. Met een simpele handbeweging bent u in staat om zonder enige inspanning zware lasten te verplaatsen. Door de intuïtieve handgreep voor de bediening is een training of scholing niet nodig.

Met een ongeëvenaarde precisie kunt u intuïtief beslissen over een snelle of (zeer)langzame bewegingen, geheel afhankelijk van de bewegingen van de hand. Geen schokken, geen onverwachte bewegingen, de operator heeft de totale controle.

④ Productiviteit

Eacy-Lift producten zijn kosteneffectieve hulpmiddelen en handhaven een hoge werkcapaciteit tijdens de gehele werkdag, dragen bij aan een goede werkomgeving en behouden de gezondheid van het personeel.

⑤ Veiligheid

Alle geleverde “lift” oplossingen zijn CE gecertificeerd.

Een veiligheidssysteem zekert de last tijdens stroomuitval en andere onverwachte gebeurtenissen.

Wanneer de handgreep losgelaten wordt stopt de verticale beweging direct en blijft de last op die positie, in feite functioneert de handgreep als een soort van dodemansknop.

Eacy-Lift Systemen kunnen in principe niet overbelast worden. Het systeem registreert en berekend automatisch het gewicht en zal niet gaan heffen wanneer het gewicht buiten het bereik van het systeem valt.

Eacy-Lift systemen functioneren met variabele werklasten, zonder instellingen te wijzigen of correcties van het systeem, dus wanneer de operator de hangreep vastpakt heeft hij de totale controle.