We can handle more than you expect.

 
 

Handgreep

ZE' Joystick Zii™

De ZE' Joystick Zii™ is de bedieningshandel of handgreep van een Eacy-Lift systeem of manipulator, het communiceert intuïtief met de
ZE’ Lift ELS motorunit voor het snel en veilig verplaatsen van uw producten of onderdelen. Deze ZE’ kan gekoppeld worden aan elk Eacy-Lift systeem behalve de speciale Eacy-Lift rail “ELS-M”. In Eacy-Lift rail “ELS-M” systeem is een handgreep inclusief en niet te configureren.

Eigenschappen


Functionaliteit


Classificatie


 
Classificatie
vaste en vloeibare objecten

De handgreep ZE' Joystick Zii™ is getest volgens de EN 60 529 norm,
- IP 40 Standaard

- IP 42 Optioneel.

 
Classificatie
mechanische schokken en stoten

De handgreep ZE' Joystick Zii™ , inclusief het grafisch scherm, is IK 05 getest, volgens de EN 50 102 norm.

 
 
Classificatie
brandbaarheid

De kunststofdelen van de ZE' Joystick Zii™ handgreep zijn zelfdovend, geclassificeerd
volgens de UL 94-V0 norm.

Aansluitmogelijkheden


De handgreep kan worden uitgevoerd met een eenvoudige mechanische gripper of lasthaak voor het verplaatsen van producten die voorzien zijn van een hijsoog of hijsband. Maar ook complexe grippers zijn voor het Eacy-Lift systeem geen enkel probleem, eventuele extra in- en uitgangen kunnen geprogrammeerd en bestuurd worden met behulp van het ZE-Soft™ softwareprogramma.
Indien noodzakelijk is ook een tweede handgreep mogelijk.

Afmetingen


De handgreep in 5 standaardlengtes

In bepaalde gevallen, is het aan te raden om een bedieningshendel met een langere lengte te gebruiken.
De 5 standaardlengtes die Sapelem aanbiedt zijn: 140, 300, 500, 700 en 900 mm.
Deze verschillende lengtes zorgen voor een comfortabele houding voor de gebruiker, zodat de handen van de gebruiker binnen de ruimte van de ergonomische aanbevelingen kunnen blijven, ongeacht wat er wordt gedaan.

Resultaat, ZE' Joystick Zii™ handgreep in de juiste lengte verbetert de ergonomie.

 

Combinatiemogelijkheden


 

De bedieningshandgreep ZE' Joystick Zii™ is uitgerust met mechanische interfaces die goed aansluiten op eenvoudige en complexe grijpers.

Het resultaat is dat het gemakkelijk en snel kan worden geïntegreerd in alle configuraties, afhankelijk van, het de instellingen, het type grijper en een groot aantal accessoires.

Center handgreep met haak

 

Center handgreep met vacuümpads

 

Complexe gripper met Off-Center handgreep

 
 

Center handgreep met vorkgripper

Accessoires


Connectoren en kabels

Kabels en connectoren , wij bieden een volledig assortiment aan gecertificeerde connectoren en kabels. De juiste kabel op de juiste plek bekort de integratie tijd van de gripper in het systeem en geven een betrouwbare signaal overdracht.

Handgreep beschermer

In sommige werkomgevingen, waar het botsingsrisico zeer ernstig kan zijn, is een extra bescherming noodzakelijk. Deze accessoire beschermt de hand en de handgreep, verminderd daardoor het gevaar op letsel en schade

Snelwisselsysteem voor verschillende grippers

Voor het verplaatsen van verschillende producten kan het noodzakelijk zijn om snel van gripper te wisselen. Met dit snelwisselsysteem is het mogelijk om eenvoudig en zonder gereedschappen een gripper te wisselen.

Veilig ? Het systeem is geblokkeerd als er een last aan hangt.

Gepersonaliseerd schermweergave

De informatie weergave op het scherm van de handgreep kan gepersonaliseerd worden. Zo kan uw logo, statistieken, contractuele informatie, en veel meer weergegeven worden. Pertinente informatie of noodzakelijke instructies zijn direct beschikbaar.

Voordeel ? Het verhoogt de productiviteit van de operator.

Geluiden

Geluid is een zeer goede ergonomische aanvulling om de operator te helpen bij het opmerken van situaties. Bijvoorbeeld een piepje om tillen goed te keuren. Resultaat; geen verspilling van tijd.

Bij het gebruik van een vacuümgripper is het verplicht om geluiden te laten functioneren als een alarm bij een te laag vacuümniveau.
Het resultaat is dat de aandacht van de operator gevestigd wordt op een lager vacuümniveau.

Let op! Deze accessoire kan niet op een later tijdstip toegevoegd worden en moet daarom bij de basisbestelling zijn inbegrepen.

Load Cell

Een geïntegreerde lastsensor (Load Cell) kan de operator in staat stellen om het legen van een container, of de inhoud container, nauwkeurig te bepalen.

Bijkomend voordeel; De lastsensor maakt het verticaal bewegen van de last mogelijk zonder gebruik te maken van de handgreep met de "Constante Massa" parameter.


 

Neem contact met ons op voor deze en alle andere accessoires en speciale toepassingen zoals extra drukknoppen enzovoorts.

 

We kunnen ook een groot aantal extra en aanvullende componenten leveren zoals zuignappen, vacuümgenerators,
vacuümschakelaars en andere accessoires en zelfs complete complexe grippers.